Upeita uutisia: Pitkäjärven EKO-golfkentälle lupa!!!

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 19.5.2020 Pitkäjärvi Golf Oy:lle luvan 9-väyläisen EKO-golfkentän rakentamiselle. Kenttää varten golfyhtiö on vuokrannut noin 23 hehtaarin alueen Kokemäen Pitkäjärven urheilukeskuksen vierestä.

Pitkäjärven golfkenttä sijaitsee lähes kokonaan Koomankangas-Ilmiinjärven I-luokan pohjavesialueen kaukosuojavyöhykkeellä, minne golfkentän rakentaminen on ollut kielletty. Tämän vuoksi kenttähanke on tarvinnut toteutuakseen vesiluvan mukaisen luvan. Lupahakemusta varten golfyhtiö on teettänyt alueella pohjavesitutkimukset syksyllä 2019. Suomen Pohjavesitekniikka Oy:n tekemien tutkimusten perusteella kenttäalueen pohjavesi ei virtaa kohti vedenottamoita, joten golfkenttä ei vaikuta haitallisesti alueen vedenottamoilta saatavan talousveden laatuun eikä hankaloita vedenottamoiden käyttöä.

Pohjavesialueen suojelemiseksi Pitkäjärvelle suunnitellun golfkentän viheriöt ja aloituslyöntipaikat rakennetaan tekonurmesta, jolloin niitä ei tarvitse leikata, kastella eikä lannoittaa. Tekonurmiviheriöiden vuoksi kentälle ei tarvitse rakentaa kastelujärjestelmää. Kenttää hoidetaan muutenkin täysin luonnonmukaisesti, ja sen hoidossa ei käytetä keinolannoitteita eikä kasvinsuojeluaineita.

Pitkäjärven golfkentän maasto on helppokulkuista kangasmetsää. Kumpareet sekä laajat hiekka- ja varvikkoalueet luovat kentän väylille haastavuutta. Kentän 18-väylän par on 70 ja väylillä on useampia avauspaikkoja, jolloin kentän kahden  kierroksen pituus vaihtelee välillä 3000-5100 metriä. Kentällä on mahdollisuus pelata golfin lisäksi myös frisbee- ja futisgolfia. Luonnossa liikkujia varten alueelle rakennetaan ulkoilureitti. Tekonurmiviheriöt mahdollistavat pelaamisen myös vähälumisina talvina. Pitkäjärven kentän suunnittelussa on erityisesti huomioitu aloittelijat, seniorit, erityisryhmät sekä lapset ja nuoret, mutta isoine hiekka-alueineen kenttä tarjoaa haasteita kaikentasoisille pelaajille. Kentän ovat suunnitelleet Matti ja Tytti Rajainmäki.

Kentän yleiskartta ja tuloskortti:

Pitkäjärvi Golf_kenttä

Tuloskortti

Markkinointi ja myynti:

Nina Rajainmäki p. 040 847 6074 tai nina.rajainmaki(at)innosata.fi

Piditkö tästä? Jaa eteenpäin!