Pitkäjärven golfkenttä

Tavoitteena on, että Kokemäen Pitkäjärven urheilukeskukseen rakennetaan 9-väyläinen golfkenttä kesällä 2022. Kentällä on mahdollisuus pelata golfin lisäksi frisbee- ja futisgolfia. Luonnossa liikkujia varten alueelle rakennetaan ulkoilureitti. Kentän ovat suunnitelleet Matti ja Tytti Rajainmäki.

Pitkäjärvi Golf Oy sai ECO-EVERGREEN-golfkentälleen rakentamisluvan Etelä-Suomen aluehallintovirastolta kesällä 2020. Kenttäalue sijaitsee herkällä pohjavesialueella, joten pohjaveden suojelemiseksi kentän viheriöt ja avauslyöntipaikat rakennetaan keinonurmesta (EVERGREEN). Lisäksi kenttää on hoidettava täysin luonnonmukaisesti (ECO). Nämä asiat olivat luvan saannin edellytyksiä, sillä perinteisen golfkentän rakentaminen alueelle on kielletty.

Kokemäen Pitkäjärvi on suosittu leiri-, tapahtuma-, juhla- ja kokouspaikka kauniin luonnon ympäröimänä. Alue on tunnettu monipuolisista harrastusmahdollisuuksistaan sekä perinteikkäästä Pitkissport-leiristä, jossa vuosittain yli 1500 lasta harrastaa lähes 50 erilaista lajia. Pitkäjärvellä kaikki palvelut sijaitsevat samassa pihapiirissä ja nyt uuden vuosikymmenen alkaessa sinne rakentuu myös golfkeskus oheispalveluineen. Pitkäjärvellä on pitkä historia golfharrastuksesta. Upea kangasmetsämaasto sopii hyvin kentän rakentamiseen ja ensimmäisen kerran alueella pelattiinkin jo 1940-luvulla Eerikin Puiston Golfradalla. Tutustu alueen maisemiin Pitkäjärven esittelyvideolta: www.pitkajarvi.fi

Pitkäjärven 9-väyläisen golfkentän kartta ja tuloskortti:

PGCK kartta png

Tuloskortti_2021_GOLF

Yhteistyökumppanit:

Kokemäki_logo             Pitkäjärvi_logo                    Kokemäen Jäähalli  

 

 

Piditkö tästä? Jaa eteenpäin!