SUUNNATTU OSAKEANTI 1.9.2022-31.12.2024

Osakeanti perustuu Pitkäjärvi Golf Oy:n ylimääräisen yhtiökokouksen 20.2.2022 hallitukselle antamalle valtuutukselle osakeannista, jossa lasketaan liikkeelle maksua vastaan uusia B-sarjan osakkeita enintään 60 kpl ja uusia C-sarjan osakkeita enintään 400 kpl. Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt osakeantivaltuutuksen 21.4.2022. Hallitus teki osakeantivaltuutuksen perusteella päätöksen suunnatun osakeannin järjestämisestä 14.8.2022 ajalle 1.9.2022-31.3.2023, jota jatkettiin 31.12.2024 asti hallituksen päätöksellä 26.3.2023.

Yhtiön tila ilmenee erillisestä sijoitusmuistiosta, joka on liitteineen nähtävissä yhtiön verkkosivuilla tai toimitetaan pyydettäessä. Jäljennös osakeantipäätöksestä, valtuutuspäätöksestä ja osakeyhtiölain 5 luvun 21 §:n 1 momentissa tarkoitetuista yhtiön taloudellista asemaa koskevista asiakirjoista on nähtävänä Pitkäjärvi Golf Oy:n toimistossa.

OSAKEANNIN TAUSTAA – GOLFKENTÄN RAKENTAMINEN

Kokemäen Pitkäjärvelle rakennetaan 9-väyläinen golfkenttä, mikäli rahoitus varmistuu osakeannin myötä. Golfin lisäksi kentällä voi pelata frisbee- ja futisgolfia.

Pitkäjärvi sijaitsee herkällä pohjavesialueella, joten pohjaveden suojelemiseksi kentän viheriöt ja avauslyöntipaikat rakennetaan korkealaatuisesta tekonurmesta (EVERGREEN) ja kenttää hoidetaan täysin luonnonmukaisesti (ECO). Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt poikkeusluvan ECO-EVERGEEN-golfkentän rakentamiselle kesällä 2020. Lisätietoja golfkentästä ja sen luvasta löytyy linkistä: ECO-EVERGREEN-golfkenttä

Golfkentän rakennusaikataulu varmistuu osakeannin toteutumisen perusteella. Kentän rakentaminen aloitetaan keväällä 2023 ja kullekin väylälle pääsee pelaamaan sitä mukaa, kun niiden tekonurmiviheriöt ja -lyöntipaikat on asennettu. Väylien nurmikot kylvetään syyskesällä 2023, jonka jälkeen kenttä on suljettu nurmetuksen ajan.

Kuivalla hiekkakankaalla sijaitsevan kentän väylät ja tekonurmiviheriöt ovat pelikunnossa myös leutoina talvikuukausina. Kentän yhteyteen tulee lyöntiharjoittelualue ja talvella harjoittelu siirtyy Pitkäjärven golfhallille. Golfkenttä ja -halli muodostavatkin yhdessä Pitkäjärvelle ympärivuotisesti avoinna olevan golfkeskuksen. Kentällä toimiva seura Pitkäjärvi Golf Club Kokemäki ry (PGCK) on Suomen Golfliiton jäsen.

Golfkeskus kehittää valmistuessaan Pitkäjärven sekä samalla Kokemäen ja sen lähiympäristön matkailu-, liikunta- ja vapaa-ajantoimintaa.

OSAKEANNIN TARKOITUS – OMAN PÄÄOMAN VAHVISTAMINEN

Osakeannin tarkoituksena on yhtiön oman pääoman vahvistaminen. Kerättäviä varoja käytetään käynnissä olevan kenttähankkeen rahoittamiseen. Kentän kustannusarvio on noin 1.000.000 euroa. Investointi rahoitetaan A-osakkaiden pääomasijoituksilla, pääomalainoilla sekä nyt toteutettavalla osakeannilla, jolla on tarkoitus kerätä 720.000 euroa. Lisäksi kenttähankkeeseen haetaan käyttöpääomalainaa pankilta ja investointitukea ELY-keskukselta.

TARJOTTAVAT OSAKKEET JA NIIDEN MERKINTÄHINTA

Osakeannissa tarjotaan merkittäväksi:

 • 60 kpl B-sarjan osakkeita merkintähintaan 7000 euroa
 • 400 kpl C-sarjan osakkeita merkintähintaan 750 euroa

Uudet osakkeet antavat äänioikeuden, kun osakepääoman korotus on rekisteröity. Osakkeet antavat yhden (1) äänen yhtiökokouksessa. Osakkeisiin ei kohdistu hoito- tai rahoitusvastikkeita eivätkä ne oikeuta osinkoon. Merkintähinta kirjataan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

B-sarjan osakkeenomistajalla on kaksi (2) pelioikeutta ja C-sarjan osakkeella yksi (1) pelioikeus. Osakeannin jälkeen yhtiön osakkailla on yhteensä 545 pelioikeutta, joista 25 kpl on A-sarjan, 120 kpl B-sarjan ja 400 kpl C-sarjan osakkeenomistajilla. Osakkailla on pelioikeuksia vastaava määrä liittymisoikeuksia kanta-asiakasklubeihin.

OSAKASEDUT

Osakkaana saat parhaat edut ympärivuotiseen golfin harrastamiseen Pitkäjärvellä.

B-sarjan osakekohtaisia etuja ovat:

 • Osake antaa kaksi (2) pelioikeutta sekä liittymisoikeutta kanta-asiakasklubin jäseneksi.
 • Osake sisältää kahden (2) pelioikeuden pelikausimaksut viiden (5) vuoden ajan.
 • Lisäksi osakkeeseen sisältyy 80 kpl/vuosi 9-väylän nimeämättömiä pelilippuja viiden (5) vuoden ajan.

C-sarjan osakekohtaisia etuja ovat:

 • Osake antaa yhden (1) pelioikeuden sekä liittymisoikeuden kanta-asiakasklubin jäseneksi.
 • Osake sisältää ensimmäisen pelivuoden pelikausimaksun.

KANTA-ASIAKASKLUBIT

Pitkäjärvi Golf Oy ylläpitää yhtiöjärjestyksen mukaan kanta-asiakasjärjestelmää. Kanta-asiakasklubien avulla voimme paremmin suunnata tuotteita ja palveluja erilaisille asiakasryhmillemme.

Yhtiöllä on kaksi kanta-asiakasklubia:

 • PITKÄJÄRVI PREMIUM CLUB henkilöosakkaille
 • PITKÄJÄRVI BUSINESS CLUB yritys- ja yhteisöosakkaille

PELIKAUSIMAKSUT

Klubikohtaiset pelikausimaksut (sis. alv 10%) ensimmäisien pelikausien ajan:

 • PITKÄJÄRVI PREMIUM CLUB 500 € / vuosi
 • PITKÄJÄRVI BUSINESS CLUB 550 € / vuosi (sisältää vuosipelioikeuden lisäksi 5 kpl 9-väylän nimeämättömiä pelilippuja)

PELIKAUSIMAKSU SISÄLTÄÄ

 • Henkilökohtaisen rajoittamattoman vuosipelioikeuden, joka sisältää kentällä pelaamisen lisäksi talvikauden harjoittelun golfhallilla. Tämä on aktiivipelaajalle hyvä vaihtoehto koko vuoden kattavaan golfin harrastamiseen.
 • Vuosipelioikeus on mahdollista vaihtaa sarjakorttiin, jossa on 40 kpl nimettyjä 9-väylän pelilippuja. Sarjakortti sopii jaettavaksi perheen, työporukan tai vaikkapa yhdistyksen jäsenistön kesken. Osakkaiden pelilipun hinta on aina edullisempi kuin vieraspelaajien, joiden pelilippu maksaa normaalisti noin 20-30 euroa.
 • Muita asiakkaita paremmat peliaikojen varausmahdollisuudet
 • Vuosittain klubikohtaisia jäsenetuja

Kanta-asiakkaana saat vuosipelioikeuden lisäksi jäsenetuja pelaamiseen ja harrastamiseen Pitkäjärvellä. Näitä lisäetuja ovat esimerkiksi alennukset junioripelioikeuksista (PREMIUM) sekä erilaisista yritystapahtumista (BUSINESS).

Osakkeisiin ei kohdistu pakollisia vastikemaksuja, joten osakkaat maksavat vain vuosipelioikeudestaan. Mikäli osakas haluaa pitää välivuoden harrastuksestaan Pitkäjärvellä, pelikausimaksua ei tarvitse maksaa.

Lisätietoa osakkuudesta ja kanta-asiakasklubeista löytyy alla olevista asiakirjoista.

OSAKEANNIN ASIAKIRJAT

Sijoitusmuistio

Merkintäesite

Merkintälomake

Yhtiöjärjestys

Kaupparekisteriote

KANTA-ASIAKASKLUBIEN ASIAKIRJAT

Kanta-asiakasklubien säännöt

Liittymislomake kanta-asiakasklubiin

TERVETULOA MUKAAN – luodaan yhdessä Pitkäjärven uutta golfhistoriaa!

LISÄTIETOA:

Nina Rajainmäki

Pitkäjärvi Golf Oy:n toimitusjohtaja

puh. 040 847 6074 / e-mail: info(at)pitkajarvigolf.fi

Piditkö tästä? Jaa eteenpäin!